Projekt "Bravo za Zdravo" i dječja biciklijada u Šišanu

U petak, 22. rujna 2017. godine od 9 do 12 sati, održat će se dječja biciklijada u Šišanu u sklopu projekta "Bravo za Zdravo". Biciklijada je namijenjena djeci DV "Bubamara" Šišan-Sissano i Ližnjan, ukupno oko 50 djece.

Biciklijada će započeti u 9.00 sati ispred DV "Bubamara" u Šišanu. Predviđena ruta je od DV "Bubamara" do Svetice (Monte Madonna). Na Svetici su planirane razne aktivnosti za djecu, mini poligon, te okrjepa vodom i voćem.

Dječja biciklijada prva je aktivnost u sklopu projekta "Bravo za Zdravo", kojeg Mjesni odbor Šišan-Sissano provodi uz financijsku podršku Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina. Biciklijada je potpomognuta suradnjom Općine Ližnjan, N.I.P., udruge SRK Puls, DVD Ližnjan, HAK Pula – Rovinj i mnogobrojnih volontera. Organizatori se nadaju lijepom vremenu kako bi se biciklijada mogla nesmetano održati.

Projekt "Bravo za Zdravo"
 
Mjesni odbor Šišan-Sissano prijavio je projekt "Bravo za Zdravo" na Natječaj Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva "Mali projekti za bolje sutra" te mu je dodijeljen maksimalan iznos financiranja od 15.000 kuna za provođenje aktivnosti.

Aktivnosti započinju u rujnu, a opći cilj projekta je obrazovanje djece i mladih o zdravoj prehrani i tjelesnoj aktivnosti te važnosti prevencije pretilosti i promocija zdravih stilova života i održivog razvoja u zajednici. Projekt se sastoji od radionica kuhanja zdrave hrane, predavanja nutricionista, organizirane biciklijade za djecu, orijentacije u prirodi, zajedničkog hodanja, raznih igrokaza te izložbe dječjih radova na temu zdrave hrane. Projektom se želi riješiti problem pretilosti kod djece na području Općine Ližnjan i probuditi u njima svijest o važnosti svakodnevne tjelesne aktivnosti te samim time unaprijediti njihovu kvalitetu života u zajednici.

Voditelji projekta su Alen Hero i Ivana Antelli, a projekt će biti realiziran uz pomoć partnera Općine Ližnjan-Lisignano i udruge SRK Puls te mnogobrojnih volontera.

Plan aktivnosti

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa: Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: opcinaliznjan@liznjan.hr

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30-10:30
Srijeda 11:00-16:30
Petak 07:30-10:30
Pauza za marendu 10:30-11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Komunalni red

komunall

Vidiš problem koji se nalazi u domeni komunalnog redara? Kontaktiraj ga odmah putem web aplikacije!

Kalendar događanja

kalendar

21.02.2018.    Edukacija za privatne iznajmljivače
14.04.2018.    Ližnjanski vremeplov
21.04.2018.    Ližnjanski vremeplov
28.04.2018.    Ližnjanski vremeplov
01.05.2018.    1.MAJ, Svetica

eu bb

Glasilo općine Ližnjan

kronike

Ovdje možete preuzeti glasilo općine Ližnjan.

GIS Portal

gis

Pogledajte prostorni plan, katastar, imena ulica i kućne brojeve...

Meteo Stanica

meteo

Naša prva meteorološka stanica u općini nalazi se na školi, koja već godinama obnavlja svoj eko status i velika mi je čast da kao kumovi škole možemo ovom donacijom, između ostalog, proširiti i djelokrug rada Eko patrole i Eko škole.

Pratite Načelnika na Facebooku

euf