Općina Ližnjan-Lisignano dobila bespovratna sredstva za postavljanje wi-fi punktova

U okviru programa "WiFi4EU" Općina Ližnjan-Lisignano je nakon aplikacije projekta dobila takozvani vrijednosni kupon na natječaju za postavljanje pristupnih točaka bežičnom internetu (wi-fi hotspot) koji će omogućiti besplatni internet na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade i ostali.

Dobiven je iznos od bespovratnih 15 tisuća eura.

Naime, Europska komisija objavila je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih inicijativi „WIFI4EU“, koji je trajao od 7. do 9. studenoga 2018. Komisija je zaprimila preko 13.000 prijava iz svih zemalja članica, a iz Republike Hrvatske na natječaj se prijavilo 366 jedinica lokalne samouprave od kojih je 224 osvojilo vrijednosne kupone u iznosu od 15.000 eura, ukupne vrijednosti 3,36 milijuna eura. 

Europska unija financira troškove opreme i instalacije pristupnih točaka bržičnom internetu, a korisnici se obvezuju da će najmanje tri godine financirati povezivosti (internetska preplata) i održavanje opreme za bežićni internet građanima i posjetiteljima.

Ovim će se projektom izgradnja WiFi infrastrukture upotpuniti većim brojem uređaja i većom pokrivenosti što će učiniti besplatni internet dostupnim većem broju mještana.

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa: Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: opcinaliznjan@liznjan.hr

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30-10:30
Srijeda 11:00-16:30
Petak 07:30-10:30
Pauza za marendu 10:30-11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Komunalni red

komunall

Vidiš problem koji se nalazi u domeni komunalnog redara? Kontaktiraj ga odmah putem web aplikacije!

EU projekt

euvaltura

REKONSTRUKCIJA STARE VODOVODNE MREŽE U VALTURI

eu bb

Glasilo Općine Ližnjan

kronike

Ovdje možete preuzeti glasilo Općine Ližnjan.

GIS Portal

gis

Pogledajte prostorni plan, katastar, imena ulica i kućne brojeve...

Meteo Stanica

meteo

Naša prva meteorološka stanica u općini nalazi se na školi, koja već godinama obnavlja svoj eko status i velika mi je čast da kao kumovi škole možemo ovom donacijom, između ostalog, proširiti i djelokrug rada Eko patrole i Eko škole.

Pratite Načelnika na Facebooku

euf